Принц Хари наруши традицията и вече носи брачна халка на безименния

...
Принц Хари наруши традицията и вече носи брачна халка на безименния
Коментари Харесай

Принц Хари наруши традицията, сложи брачна халка

Принц Хари наруши традицията и към този момент носи брачна халка на безименния си пръст на лявата ръка. Обикновено представителите на кралското семейство от мъжки пол не поставят този венчален знак, напомнят специалисти. 

Брачната халка на Меган Маркъл е съобразена с традициите и е от уелско злато.

Прабабата на принц Хари, кралица Елизабет и по-късно кралица-майка, е първата, чиято халка е направена от уелско злато, когато се омъжва за бъдещия крал Джордж Шести през 1923 година, напомня Българска телеграфна агенция. Нейният образец е последван от сегашната кралица Елизабет Втора, когато се омъжва за принц Филип през 1947 година След това традицията се съблюдава от всички в кралското семейство, включително и от принц Уилям.

Халката на Меган Маркъл е направена от бижутерийната къща " Клийв енд ко. "  в лондонската им работилница.

През 1981 година компанията " Клогау " подари на кралицата кюлче уелско злато от една от двете си мини, от което да бъдат изработвани халките на бъдещите кралски булки.

Брачната халка на принц Хари е от платина с текстура. Венчалните пръстени и на булката, и на младоженеца бяха поверени на първо време на сватбената гала в параклиса " Сейнт Джордж " набрата на принц Хари, принц Уилям, който е и негов кум.

Бащата на принц Хари и принц Уилям - престолонаследникът принц Чарлз, също носеше брачна халка откакто се ожени за майка им - починалата принцеса Даяна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР